graphicanews

Canon Arizona 2300 series

Νέος Arizona από την Canon

την 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Τον νέο της επίπεδο εκτυπωτή της σειράς Arizona παρουσίασε στις αρχές του μήνα η Canon. Λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Canon επέλεξε να δείξει στην αγορά τις νέες δυνατότητες του εκτυπωτή μέσω μιας online παρουσίασης.

Canon Arizona 2300 seriesO νέος UV LED εκτυπωτής Arizona 2300 διατίθεται με δύο μεγέθη τραπεζιού, ένα “μικρό” 1.25 x 2.5 m (μοντέλα GTF) και ένα μεγαλύτερο στα 2.5 x 3.00 m (μοντέλα XTF).

Η νέα σειρά χτίστηκε πάνω στην τεχνολογία Arizona FLOW, στην οποία τα τραπέζια διαθέτουν ειδικό σύστημα αναρρόφησης αέρα το οποίο συγκρατεί τα υλικά σταθερά κατά την εκτύπωση.
Σύμφωνα με την εταιρεία το σύστημα Flow επιτρέπει αύξηση της παραγωγικότητας κατά 20%, αφού, πλέον, δεν απαιτείται μασκάρισμα και επικόλληση του υλικού πάνω στο τραπέζι. Ο χειριστής απλώς το τοποθετεί πάνω στο τραπέζι και ο εκτυπωτής μέσω αισθητήρων “διαβάζει” τη θέση του και προχωρά στην εκτύπωση της εικόνας ακριβώς στην επιφάνεια που πρέπει.

Πολλές διαφορετικές εργασίες μπορούν να τυπώνονται ταυτοχρόνως και η εκτύπωση διπλής όψης απαιτεί απλώς το γύρισμα του υλικού, ενώ, η εκτύπωση υλικών με περίπλοκα σχήματα δεν χρειάζεται ειδικές ρυθμίσεις.
Ο νέος Arizona 2300 τυπώνει απ’ άκρη σε άκρη τα υλικά μειώνοντας τη φύρα και τα απόβλητα.

Η ταχύτητες εκτύπωσης εξαρτώνται από το μοντέλο, την ποιότητα και το είδος της εκτύπωσης και φτάνουν μέχρι τα 95 τ.μ / ώρα για απλές εκτυπώσεις.

Ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί την κλασική τετραχρωμία CMYK στην απλή του έκδοση και μπορεί να υποστηρίξει και Light Cyan, Light Magenta, Λευκό και διάφανο Βερνίκι.

Όλα τα μοντέλα της σειράς χρησιμοποιούν τεχνολογία μεταβλητής κουκκίδας (VariaDot) και τα σταγονίδια μελανιού μπορούν αν είναι από 6 έως 30 pl προσφέροντας αυξημένη οικονομία μελανιού.

Επομενο

Durst Rho P10